28 Ağustos 2010 Cumartesi

Son model Juventus: 2010-2011


Başına gelenlerden sonra yeniden Serie A’ya çıkan fakat iyi bir performans gösteremeyen Juventus yeni sezona birçok değişiklikle birlikte girdi. Takımın başına Sampdoria’dan Luigi Del Neri’yi getirdiler. Transfer sezonu baya hareketli geçti ve henüz bütün adımlar atılmış değil. Del Neri yönetiminde çıktıkları Uefa Avrupa Ligi elemelerinde oynadıkları 4 resmi maçtan galip ayrıldılar. Milan’a karşı penaltılarla kazanılmış bir de Berlusconi kupası var.

Transfer Sezonu

Transferin en hareketli takımlarından biri olan Juventus eski günlerine dönebilmek, kulübün hem İtalya’da hem Avrupa’da eski saygınlığına dönmesi için çok çalışıyor. İlk onbirde oynayacak bir çok oyuncu kulube dahil oldu ve birçoğu da yolda. Juve bu sezon alternartifi bol bir kadroya sahip olmak istiyor.

Leonardo Bonucci (Stoper)
Bari’den transfer olan genç stoper Bonucci görünüşe bakılırsa ilkonbirde şimdilik Chiellini’nin partneri durumunda. Ama Juve’nin bir stoper arayışı daha içinde olması onu rotasyonun içiner sokabilir.

Marco Motta (Defans Bek)
Juve’nin en önemli, nokta transferlerinden. Roma’dan gelen Motta sağ bekin tartışmasız sahibi olacak. Geçen sezonun Zebina ve Grygera ile geçirilmiş olmasından sonra çok doğru bir transfer.

Jorge Martinez (Kanat / Forvet)
Catania’dan etkili bir performans sergileyen Martinez her iki kanatta ve forvette görev alabilir. Teknik ve iyi top sürebilen bir oyuncu. Muhtemelen rotasyon içinde kullanılacak.

Simone Pepe (Kanat)

Udiniese’nin milli futbolcusu Pepe için diyecek çok fazla bir şey yok. İlginç olan Krasic transferiyle birlikte aynı mevki için iki önemli oyuncu bulunması. İki futbolcudan biri ters kanatta ya da ikinci forvet gibi değerlendirilebilir.

Milos Krasic (Kanat)
Fenerbahçe’yi oldukça uğraştırdıktan sonra başından beri istediği  takıma transfer oldu CSKA Moskova’lı Krasic. Fiziki özellikleri nedeniyle yeni Nedved gibi lanse edilse bile oyun karakterlerinin benzediğini düşünmüyorum. Hem Nedved dediğin kolay yetişmiyor :) İlkonbirde nasıl değerlendirilecek merak ediyorum.

Alberto Aquilani (Orta Saha)
Açıkcası özellikle Mascherano kaybı ile Liverpool’un neden gönderdiğini anlamadığım bir oyuncu Aquilani. Juventus içinse tabi doğru bir transfer. Tiago’yu tekrar Madrid’e yollayan Juve beklentileri karşılamayan Melo’da düşünüldüğünde akılcı bir transfer yaptı.

Quagliarella (Forvet)
Juve’nin Napoli’den transferi. Dünya Kupası’ndaki yeteneksiz İtalya kadrosunda Lippi’nin fazla şans vermemesini anlayamamıştım. Uzaktan şutları, oyun kurma özelliği olan bir forvet. Yorgun Del Piero’nun yükünü hafifletecektir.

Ayrıca Milan’dan kaleye Stotari ve Parma’dan Lanzafame alındı. Lanzafame’yi pek tanımadığımdan bir şey diyemiyorum. İki kanatta oynayabilen gole dönük, hızlı bir oyuncu.


Kadrodan ayrılan oyuncular:
Almiron (m, Bari), Cannavaro (d, Al Ahli), Chimenti, (gk, emekli), Caceres (d, Barcelona), Immobile (a, Siena), Marrone (m, Siena), Molinaro (d, Stuttgart), Yago (m, Villarreal), Giovinco (m, Parma), Poulsen (m, Liverpool), Ekdal (m, Bologna), Tiago (m, Atletico Madrid), Diego (f, Wolfsburg)

Tabi en dikkat çeken isim Diego. Biraz erken gönderildiğini düşünsem de yapılan transferlerin Diego’nun açığını çoktan kapattığını söylebilirim.

Kuvvetli spekülasyonlara göre Juve defansın sol kanadı için Sampdoria’dan Reto Ziegler’i transfer etmek istiyor. Ziegler- Grosso takası gündemde. Yine ilaç niyetine bir transfer olacaktır. Bununla birlikte bir stoper arayışı içinde olan Juve S.Etienne’den Benalouane ile anlaşabilir. Benalouane sol bek olarak da oynayabiliyor ama hücum gücü açısından yetersiz kalacaktır. Eğer o niyetle alacaklarsa yanlış olur, Ziegler daha doğru bir isim. Stoper için alternatif isimler Demichelis ve Kyrgiakos olarak gözüküyor.
Forvet konusu tamamen çözüme ulaşmış değil, Amauri bir ay kadar sakatlandı lig öncesi. Ortalıkta dönen Dzeko ismi havada kaldı. Trezeguet'de muhtemelen ayrılacak. Gündemde yeni bir isim olmadığına göre fovet bahsini Quagliarella ile kapatmış olmalılar.

Dünyada değişmeyen bir sempati beslediğim ender takımlardan olan Juventus’un bu sene iyi bir sezon geçirebilir. Yeni stad gelecek sezon açılacak. Sezonu iyi geçiren “şampiyon” Juventus gelecek sene yeni stad ve yeni gelirlerle birlikte çok daha güçlü transferler yapabilir. Ama bunu için başarılı bir sezon şart gibi gözüküyor.

UEFA Grubu Rakipleri: Manchester City, Salzburg, Lech Poznan


İlk 5 maç
     Bari          -      Juventus  (Yarın)
    Juventus     -     Sampdoria
    Udinese     -     Juventus
    Juventus     -     Palermo
    Juventus     -     Cagliari






a

Hiç yorum yok: