27 Ağustos 2010 Cuma

Elemelerin Süpriz Takımları

1. Braga


Her ne kadar bir yükseliş içinde olduğu gözlense bile Braga’nın Sevilla’yı her iki maçta da yenip Şampiyonlar Ligi’ne kalması elemelerin en büyük süprizi ve başarısı olarak göze çarptı. Sevilla’dan önce Celtic’i de 3-0 ve 1-2’lik skorlarla eleyen Braga elemelerin açık ara en popüler takımı.


2. Rapid Wien


Lige iyi başlamasına rağmen Milner’ın satışı ve Newcastle’dan aldıkları 6 gollü yenilgi ile krize giren Aston Villa’yı Villa Park’ta elde edilen galibiyetle elemek yine de kolay bir iş değil. Kendi sahasında aldığı 1-1’in rövanşında Rapid Wien iki kez yenik duruma düşmesine rağmen rakibini 3-2 yenerek adını Uefa Avrupa Ligi gruplarına yazdırdı. Üstelik Beşiktaş’ın rakibi olarak.


3. Utrecht


Celtic gibi zengin bir kulüp önünde Utrecht kendi sahasında çıkacağı maça ilk maçta alınan 2-0’lık yenilginin dezavantajıyla çıktı. Bizim takımlarımız 1-0’ı nasıl çeviririz diye kara kara düşünürken bu işin yolunu Utrech gösterdi: 4-0 yenerek. İlk 20 dakikada gelen 2 penaltı golü işleri kolaylaştırmış olsa da geri kalan 70 dakikada 2 gol daha bularak rakiplerini elemeleri haklı gayretlerinin ödülünü almalarına sebep oldu.


4. Karpaty Lviv


Galatsaray’a rakip olduklarına ismine aşina olmadığımız bu takımın geçmişinde de parlak hamleler olmadığını görünce kurayı kolay bir tur olarak niteledik. Ama Ofk Belgrad karşısında sallanan Galasataray Karpaty karşısında yere oturdu. Karpaty 2-2 ve son dakika mucizesi ile  1-1’lik beraberliklerle deplasman gol kuralı ile Uefa Avrupa Ligi'ne adını yazdırdı.


5. Sporting Lisbon


Normal şartlarda Sporting Lisbon gibi Avrupa görgüsü ve başarıları olan bir kulübün elemeleri geçmesi sürpriz sayılmaz, üstelik Brondby gibi bir rakibe karşı. Fakat ilk maçta kendi sahalarında aldıkları 2-0’lık şok yenilgi her şeyi altüst etti. Mucizeyi gerçekleştiren, deplasmanda 90+1’de gelen Yannick Djalo’nun golü ve 3-0’lık galibiyetti. S.Lisbon 2-0’ın rövanşını deplasmanda 3-0 alarak Uefa gruplarına kalmaya hak kazandı.

Jüri özel ödülü: Young Boys

Şampiyonlar ligi 3. Ön eleme turunda F.Bahçe’nin rakibi olduğunda küçümsenen Young Boys iki maçta da farkı kaçırıp eledi Fenerbahçe’yi. Türk basını F.Bahçe’yi kötülemek adına Tottenham karşısında aldıkları 4-0’lık skorla onları küçümsese bile ilk maçta Tottenham’a ecel terleri döktürdüklerini unutmamak gerek. 3-0 öne geçtikleri maçı gol yemeden tamamlasalar belki Tottenham ikinci maça daha gergin çıkacaktı. Her ne olursa olsunhem F.Bahçe hem Tottenham karşısındaki performansıyla Şampiyonlar ligine kalamasa bile Young Boys elemelerin sürpriz ve dikkat çekici takımları arasında yer almasını bildi.


Hiç yorum yok: