15 Ağustos 2010 Pazar

Premier Lig ilk hafta ilk güne bakış

Yazıyı yazdığım saat itibariyle dün demem gerekse de bugün itibariyle İngiltere Premier Ligi ilk hafta maçları oynanmaya başladı. Açılış maçı Tottenham- Man City maçından bahsetmiştik. Canlı izleyebildiğim bir diğer maç Aston Villa – West Ham United mücadelesi oldu. İngiltere futboluna sürüyle yıldız kazandıran ve kadrosunda her daim ilgilenilen oyuncular bulunan West Ham’ın rolünü Aston Villa kapmış gibi. James Milner kadronun bu aralar en gözde ismi. Hatta menajer Martin O’Neill’ın klüpten şok istifasının ardında yatan Milner’ın satılma ihtimali.

Aston Villa hücumcu bir kadro ile çıktı sahaya.  Kadroda defans hattıdaki sakatlıklar yüzünden zorunlu olarak 89 doğumlu Ciarian Clark var. Diğer bir 89 doğumlu isim sağ açık Albrighton.  Agbonlahor’un sakat olması sebebiyle forvete geçen Ashley Young’ın boşluğunu doldurması için ilk onbirde olduğunu sanıyorum. Benim için muhteşem bir hamle! Geçen seneki İBB – F.Bahçe maçında eksikler yüzünden Deniz Barış’ı sağ açık oynatan Daum’a ders olarak gösterilmeli. Albrighton ilk onbirde şans verilmesini istekli oyununa bir asist ekleyerek süsledi. Aston Villa hücumcu bir kadro ile sahada demiştik. Defansif orta saha dediğimiz bir farzı misal bir Cana bir Cristian olmadan oynadılar. Gayet de iyi oynadılar. West Ham geçen sene kümede kalmayı başarmıştı ama kadro olarak çok yetersiz görünüyorlar. Bu kadroyla bu kadar oynayabildiler ve bana gelecek için ümit vermediler. Maç henüz 2-0 olmuşken yakaladıkları bir gol fırsatını kullanabilseler belki maç için bir kırılma anı olabilir diye düşünmüştüm o an, ama maçın seyrine bakınca hiçbir pozisyonun West Ham için “kırılma” yaratabilmesi pek mümkün görünmüyodu.

Son şampiyon Chelsea lige bıraktığı yerden başlayarak West Bromwich Albion karşısında 6-0’lık sükseli bir skorla galibiyete erişti. Hat-trick yapan Drogba’da takımı gibi bıraktığı yerden devam edenlerden.

Günün süprizi lige bu sene çıkan Blackpool’un Wigan’ı deplasmanda 4-0 yenmesiydi. Bu maçları izleyemediğim için ekstra bir şey diyemiyorum, belki özetlerle birlikte bazı eklemeler yapabiliriz.

Günün Sonuçları:
# Aston Villa      3-0    West Ham
# Blackburn       1-0    Everton
# Bolton             0-0   Fulham
# Chelsea           6-0   West Brom
# Sunderland      2-2    Birmingham
# Tottenham       0-0    Man City
# Wigan             0-4    Blackpool
# Wolves           2-1    Stoke

Hiç yorum yok: