22 Ağustos 2010 Pazar

Aston Villa İdmanyurdu!

Carroll Newcastle'ın yeni Shearer'ı olacak mı?


Geçmişte büyük sempati ve sevgi beslediğim, Premier Lig'de bir numaralı takımım olan Newcastle lige geri dönüşünün kutlamasını yaptı bugün. İlk maçını şu yazıda incelediğimiz Aston Villa'dan umutluydum açıkcası. Championship'ten yüklesen Newcastle'ın eski şaşalı kadrolarının yanında silik kalan bir onbir var sahada. Geçen sene ligde 17 gol atan Andy Carroll belki gelecekte Shearer rolünü üstlenecek bir yıldız olabilir. Yazık ki onun attığı üç golü de göremedim!



Maçın ikinci yarısı izleyemediğim için oyunla ilgili fazla kelam etmek istemiyorum. Aston Villa ilk maçta olduğu gibi aşırı hücumcu bir kadroyla çıktı maça. West Ham maçı için kadrolarında bir Cristian bir Cana yok ama yine de çok iyi kotardılar demiştim. Ama herkes Antalyaspor değil, karşınıza İBB gibi takımlarda çıkabiliyor. Man City'ye transfer olan Milner yerine Ireland var sahada değişik olarak. Ireland-Petrov-Downing-Albrighton orta dörtlüsü haliyle biraz yumuşak kaldılar. Buna karşılık Newcastle hırçın Alan Smith ve Joey Barton'la kurdu göbeğini.



Maçın kırılma anı tabiki oyunun hemen başında kazanılan penatlıyı disiplinsiz ve sorumsuzca kullanan Carew'in kaçırmasıydı. Lüzumsuz yere topa Allah ne verdiyse asılan Carew penaltıyı kaçırarak çöküşü başlatacak dominoyu devirdi. Maç pek öyle altıya doğru gider gibi durmuyordu aslında. Villa topa daha çok sahip olan takımdı. Ama goller bir anda yağmur gibi gelerek şemsiyesiz yakalanan Villa'yı bozguna uğrattı.


Martin O'Neill'in yerine şimdilik "geçici" görevde bulunan Kevin McDonald ilk maçtaki güzel açılışı sürdürebilse gelecekte Villa menajeri olarak kalmasının kapılarını sonuna kadar açmış olabilirdi belki. Fakat bu ağır yenilgi ikinci haftasına girilen Premier Lig'in üçüncü 6-0'lık skoruydu. İşte Premier Lig bu?!

Hiç yorum yok: