23 Ağustos 2010 Pazartesi

Galatasaray - Bursaspor 0-2



3 puandan öte

Bu gecenin merak edilenleri geçen senenin şampiyonu Bursaspor’un İstanbul deplasmanından nasıl bir skor ve futbolla döneceği ve G.Saray’ın kötü gidişini durdurup durduramayacağıydı. Bursa süper kupa mücadelesinde Trabzon karşısında sahadan silinince kafalarda bir “Acaba?” sorusu oluştu ve iç sahada alınan Konya galibiyeti bu sorunun silinmesi için yeterli değildi. Büyük takımlar için tam tersi yönde hareket edilir. G.Saray’ın her maçından önce “bu sefer olabilir” düşüncesinde taraftar ve futbol kamuoyu.

Sağlık Ekibi?

G.Saray artan sakatlık ve sakatlık sürelerini gözönüne alarak A.Gücü sağlık personelini transfer etti. Fakat bununla beraber takımın hasta görüntüsünü çözmek için bir transfer yapılamadı. Taktiğin ve felsefenin hekimi Rijkaard ve Neeskens. Eğer ilerde takım bu sakatlıktan kurtulamazsa yönetim sezon içinde ikinci kez “sağlık ekibi” transfer etmek zorunda kalabilir.

Komik Goller

G.Saray her maçında komik, hata dolu goller yemeye devam ediyor. Bursaspor’un ilk golünde Volkan Şen’in önünde tam 3 adam ve orta yapabileceği alanda sadece Sercan varken gelişti herşey. Orta da yapıldı, gol de atıldı. İkinci gol onca net poızisyonun kaçırılması ya da kurtarılmasından sonra yine komik bir ayaktan sekme operasyonuyla geldi. Futbolcular fiziken güçsüz oldukları gibi alınan skorların da etkisiyle manen de güçsüz kaldılar. Hata yapmayalım endişesi işlerin her zaman kötü gitmesine yol açmıştır, ve yapılan her hata moralleri daha da bozar. Oysa özgüven sahibi kimse yaptığı hatanın üstünde durmadan hayatına devam eder. G.Saray futbolcuları taktiksel, fiziksel ya da “her neyse” bir sancı yaşadığı gibi pskilojik bir buhranın da içinde bulunuyor.

Yetersizlik

Bu konu her yerde dillendirildiği için kısaca geçmek istiyorum. G.Saray’ın “atan-tutan” ben seni kombinasyonundan çok orta saha transferlerine ihtiyacı var. Rijkaard’ın açıkladığı gibi Türkiye ligi mücadeleci diye Cana’yı almak mücadele yönünden eksik doneler sunmayan Ayhan-Barış-M.Sarp üçlüsüne haksızlıktır. O yabancı hakkı ve paralar daha yaratıcı isimlere, farzı misal adı geçti diye söylüyorum Kallstörm tipi oyunculara yatırılmalıydı. Üstelik elinde Elano varken bu beyhude arayış neden?

Bursaspor

Bursa oyunu defansif mantaliteyle oynayan hücumu kontra atak düzeyinde düşünen bir takım. Bunu düşünmek için haklı üç nedenleri var en azından: Volkan Şen, Sercan ve Ozan İpek. Bugün özellikle Volkan önderliğinde bu güçlerini kullanıp biraz da şans ile maçı galip tamamladılar.

Volkan Şen büyüktür Kazım Kazım

Romanya ile oynanan hazırlık maçında milli takım kadrosunda yer almayan Volkan, Hiddink’in Süper Lig maçlarını izlemesiyle düşünülmeye başlayacaktır sanırım. Parmark ısırtıyor.

Yine de

Bursaspor güzel takım oyunun, hocasının istediği mantalitenin hakkını verirken tüm dezavantaj ve buhranlarına rağmen G.Saray maçı çevirebilecek pozisyonları bulmadı değil. Kullanılan onca kornerde kendilerine rakip olan takımlar kadar şanslı değillerdi. Golcü Baros neden sürekli yedekte oturtulduğunun hikayesini yazdı bu gece. Onun yazısına imzayı taraftar koydu maç bitiminde… Baros hazır değil, Rijkaard hazır değil taraftar hiç değil!

Hiç yorum yok: