31 Ağustos 2010 Salı

Defans ararken: Servet mi lazım Neill mi?






Transfer sezonunda son güne gelinmesiyle ortalık iyice kızıştı. Galatasaray iki önemli transfer açıkladı, onu ayrıca değerlendiririz. Aykut Kocaman’ın işaretiyle F.Bahçe’nin gündeminde büyük ihtimalle bir stoper transferi olduğu anlaşıldı. Klişe olacak ama geç kalındı ya da daha sert olsun; şimdi mi aklınıza geldi? Özellikle Avrupa Kupası macerası sonlanmış ve transfer sezonunun son günü gelmişken. Bu muhtemel stoper, acaba ismi üzerinde önceden mutabaka varılmış, örneğin Aykut Hoca’nın en azından geçen sene izlediği not ettiği bir futbolcu mu olacak yoksa karga tulumba belirlenecek bir isim mi? Elbette belli bir oyuncu havuzuna sahiptir kulüp fakat planlı transfer ile “bir anda” ya da “son anda” transfer arasında keskin farklar vardır.

Basında adı geçen oyuncu Saint Etienne’den Moustapha Bayal. 1.94 boy 90 kilo ağırlık. Cüsse devasa. Bildiğiniz Servet modeli. Hızlı değil zaten bu beklenemez de. Defansı öne çıkarmak, alan daraltmak topa sahip olmak isteyen Fenerbahçe’nin ihtiyacı olan stoper tipi bu mu? Hemen hemen aynı felsefeleri kendilerine düstur edinmiş iki örnek hoca var elimizde; Rijkaard ve Schuster. Biri milli stoperimiz Servet Çetin’i diğeri geçen sezonun büyük transferi Matteo Ferrari’yi dışladılar. Rijkaard Lucas Neill’i transfer ettirdi yanına da Emre Güngör’ü koydu bir dönem. Emre başarılı olabilse hala takımda ve ilkonbirde olabilirdi. Schuster Sivok’a sarıldı, adam fazlaysa Ferrari’yi gönderin Zapotocny kalsın mesjaı verdi. Bilica ve Lugano’nun (kesilecek olan Bilica olduğu için Bilica diyelim) hataları ve ağırlığından şikayet eden kulüp Moustaha Bayal’ı mı transfer edecek? Defansif yeteneği ne kadar iyi olursa olsun F.Bahçe’nin bizzat Aykut Kocaman tarafından açıklanan felsefesi içinde daha çabuk, ve topla az da olsa oynayabilen bir stopere ihtiyaç var. Fenerbahçe’nin Servet’e değil Neill’a ihtiyacı var.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

her 90 kilo futbolcu ağır mı olmak zoruda ? usain bolt'un 1.88 boyunda olup 89 kilo oldugunu ve dünyanın en hızlı 2. atleti oldugunu biliyor muyuz ?

transferin zamanlaması konusunda altına imzamı atarım yazdıklarının. bu topçu yeni bulunduysa neden şimdi, çok öncede bulunduysa yine neden şimdi? ama eleştirmek içinde araştırmadan eleştirmeyelim. her 90 kilo olan kişi servet devesi gibi olacak değil.

bu arada mamadou niang ta 84 kilo.

Erdem dedi ki...

güzel örnekler vermişsin fakat örnekler gerçeği değiştirmiyor: Bayal ağır biri, "atletik" değil. cüsseden sebep adımı büyük olduğu için "servet fulesi" atabilir en fazla. O fule de bizimkilerde de mevcut. Bize daha atletik biri lazım. Zaten yazının ana fikri Bayal alınmasın değil, ağır oyuncu alınmasındır. Eşitliğin karşısına kim geçerse artık...

yorumunda hızlı olduğunu iddia etmediğin için buna karşı mısın tam anlayamadım. Bayal'ın hızlı bir bek olduğunu mu söylüyorsun? cüsse benzetmesine karşı fikrini söylemişsin gibi geldi daha çok.

Daha işin sakatlık, süreklilik, kadroya girememe gibi kısımları var ki onlara hiç girmedim dediğim gibi benim asıl derdim Bayal değil, ağır ve atletik olmayan "olası" bir stoper transferi.