18 Ağustos 2010 Çarşamba

Florin Cernat: Karabük'te bir CM yıldızı!


Yeni adıyla Football Manager eski adıyla Championship Manager oyunun geçmiş versiyonlarında yıldızını parlatan bir isim Florin Cernat. Genç yaşında oyunun veritabanında hatırı sayılır bir yer bulmuş, sahte Tsigalko'lar kadar efekt sağlamasa da orta büyüklükteki takımları seçen oyuncular için ideal bir transfer seçeneği olmuştu. Gerçek kariyerinde de Dinamo Kiev çatısı altında uzun yıllar geçirdi ve kulübün 3 lig 4 Ukrayna kupası kazanan kadrosunda yer aldı. Son durağı Hajduk Split'ten Karabük'e geçen Cernat, ligimizdeki ilk maçında Karabük gibi lige yeni katılan bir takım için ne kadar doğru bir transfer olduğunu gözler önüne serdi. Eğer ikinci goldeki şutu resmi olarak kayıtlara asist olarak geçtiyse iki asistle açılışı yaptı.

 Mütevazi kulüplerimizin bu tür "beyin" sıfatlı oyunculara ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Çünkü ligimizde oyunu iki yönlü oynayacak yerli orta saha oyuncu sayısı çok az. Oyunun mücadele gücünü sahaya yansıtmakta zorluk çekmeyen takımlarımız zeka yönünde eksiklik çekmiştir hep. İlk onbirinde mücadeleci futbolcu sıkıntısı çekmeyen takımlar bu tür "10" numaraların en çağdışı halini bile taşıyabilmekte ayrıca. Geçtiğimiz sezon Kasımpaşa'da Andre Moritz etkisini düşünün ya da Sivast'ta daha ilk maçtaki Ceyhun Eriş etkisini. Oyun kurucu ya da ilk başladığım ifadeyle "beyin" özelliği baskın oyuncular hangi takımda olursa olsun ligimize damgasını vurmuştur şimdiye kadar.

Cernat'la birlikte G.Birliği'nden Tozo'yu da transfer edip elle tutulur bir orta saha için olumlu adımlar atan Karabük teknik ekibini tebrik ederim. Lige yeni katılan takımlar içinde en doğru görüntüyü onlardan aldık şimdilik. Buca toparlanacaktır ama Ziya Doğan yönetimindeki Konya'dan umutlu olmadığım gibi hocası dolayısıyla antipatik buluyor ve düşecek ilk üç için ilk aday görüyorum.

2 yorum:

nassoi dedi ki...

aghahowadan sonra ikinci fm yıldızı devamını görmek istiyoruz birde Tuncay şanlı Fm'de ingilizlerin orta halli takımlarında gezinirdi gerçektede öyle oluyor ingilizlerin tuncay sevgisinde Fm'nin etkisi olabilirmi acaba?

Erdem dedi ki...

tuncay o takımda gercekten sürünüyor hollandaya ispanyaya falan gitsin bana kalırsa.