26 Ağustos 2010 Perşembe

PAOK'u elemek: Kolay değil imkansız da değil!






















Fenerbahçe; Şampiyonlar Ligi elemelerinde seri başı avantajını elde etmek için Ajax ve Zenit gibi takımların elenip elenmeyeceğiyle zihnen çok meşgulken, Uefa Avrupa Ligi elemelerinde kendini dezevantajlı bir skor içinde bulması manidar. Mücadeleci bir hüviyete sahip PAOK, İstanbul’a özel motivasyonuyla sahaya çıkacak. Umudumuz geldiklerinden beter gitmeleri.

1-0... Ölümlerden ölüm beğen!

Rakip, Aykut Kocaman’ın da söylediği gibi tek farklı galibiyetlerin en alasını aldı. Ellerinde kapı gibi gol yenilmeden alınan galibiyet sertifikası var. Bügun Avrupa’nın hangi şehrine giderseniz gidin geçerliliği var.  Atılacak her gol ekstra yük bindirecek takımın üstüne. Moral bozması da cabası. Ama her halükarda Fenerbahçe PAOK’u minimum 2 farkla yenmeli. İşin matematiği bu.

PAOK’un korkusu avantaj olabilir

PAOK 1-0’ın üstüne yatacaktır. Tıpkı Yunanistan’daki maçın son yarım saatinde olduğu gibi. Fenerbahçe gol yemeye müsait bir takım. Eğer PAOK skor avantajının üstüne yatma konusunda erkenci davranırsa işimiz biraz daha kolay olabilir. O zaman bizi zorlayan şey kapanan takıma gol atma sıkıntısı olur ki bu her şartta gol yememizden iyidir. Çünkü F.Bahçe gol yerse; rakip hem daha çok kapanacak hem de bizim daha çok atmak zorunda kalacağımız kısır bir döngüye girecek maç. Maç penaltılara gidene kadar deplasmanda gol atma avantajı ellerinde. Bu nedenle F.Bahçe’nin 1-0 öne geçmesi bile onların yeterince çözülmesine neden olmayacaktır. Genelde bizim futbolcularımızın girdiği “maçın ilk dakikalarında şaşkınlık” sendromunu onlar yaşarken bir gol bulmak çok şey değiştirebilir. İlk 15 dakika…

Vieirinha & İvic & Salpingidis

Fenerbahçe’nin başına bela olacak üçlü. PAOK’un bizim maç dahil attığı 5 golün sahipleri. Vieirinha en teknik adamları rolünde. Salpingidis rüzgarın oğlu piyesinin başrolü. İvic zeka küpümüz. Müslimovic Ajax maçlarında oynamamıştı, sorun hazır olmaması olabilir. Eğer ilk maçtaki gibi yine ilk onbirde olacaksa o da bizi bekleyen bitirici tehlike olacak. Salpingidis’i hiçbir şartta kaçırmamak gerekiyor. Fenerbahçe nasıl bu maçtan gol yemeden çıkacak çok merak ediyorum. İşte burada Daum’u arıyor biraz insan :)

Duran toplar, sağlı sollu ve derinlemesine ortalar!

Klasik olacak ama, evet duran toplar. Özellikle defansif oynayacak PAOK adına gol bulma fırsatları. Trabzon maçındaki faciadan sonra iki kat daha önem arzediyor. Fransa liginde henüz galibiyet alamamış Auxerre, Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Zenit’i iki korner golüyle eledi dün. Es geçmeleyim.  Bununla birlikte PAOK defansı havadan toplarda, yan ortalarda hata yapıyor, naçizane görüşüm. Ajax maçı ve birkaç eski video’dan izlenimim bu. Niang boyu çok uzun olmamasına rağmen kafa toplarını alıyor, hatırlayın Yunanistan’daki maçın ikinci yarısında kaç hava topu mücadelesini kazandı? Kafa vuruşları da süpere yakın. Ben bu maçta eğer fırsat bulabilirse Niang’a bir kafa golü yazıyorum. Bu yazı da senetimiz olsun.

İlkonbir?

Klasik bir onbir olacak bu sefer, hocanın konuşmalarından çıkan bu. Volkan ve Bilica’nın oynadığını varsayarsak;

Volkan – Gökhan – A.Santos – Lugano – Bilica – Emre – Cristian – Stoch – M.Topuz – Alex – Niang

Sakatlık hariç kadronun süprizi Özer’in kendine yer bulması olur. Özer Aykut Kocaman’ın her zaman aklında bunu da unutmayalım. Bomba, Caner – A.Santos değişikliği olur ki hiç gerek yok.

Sonuç?

4-1.



2 yorum:

Erman Tüneri dedi ki...

Acıkca soylemek gerekirse umudum az neden mi su ana kadar deplasman yenilipte kadıkoyde tur atladıgımızı gordugum tek maç gotoborg macı baska cidden hatırlamıyorum takım daha tam oturmadı savunma yapmakta sıkıntı yasıyoruz ozellikle orta sahada yinede trabzon macında ki ortam biraz olsun iyimser dusunmeme yardımcı oluyor bekleyip gorecegiz umarım tur atlayan taraf biz oluruz

Erdem dedi ki...

bende karamsarlığa düşmüyo değilim, 4-1 biraz duygusal bir tahmin :)