21 Eylül 2010 Salı

Yaşasın ilk teknik direktör spekülasyonu medyaya yansıdı!

Aman ne olur gel!

Sezon başında Aykut Kocaman çevresinde hem taraftar hem medya tarafında oluşan olumlu hava bir çırpıda dağıldı gitti. Büyük hoca, büyük futbolcu, bizim evladımız, Türk hocaların gururu, hayırlı olsun intibasının yerinde yeller esiyor. Taraftar hem internet ortamında hem tribünde ikiye ayrılmış durumda. Bazı bloglar Aykut Kocaman'ı istifaya çağırıyor, bazıları kendi kadar futbol bilmemekle eleştiriyor. Hakan Şükür Ersun Yanal'ın başını nasıl yediyse, Alex üstünden aynı tartışma yürütülüyor. Bugün bir sonraki aşamaya geçildi. Sırp basınına dayandırılan haberde Fenerbahçe'nin Antiç ile ilgilendiği, başkanın özellikle bu ismi arzu ettiği yazıldı.

Habere zerre kadar tenezzül etmiyorum tabi. Spekülasyondan ibaret. Ama haberin çıkışı geleceğe dair bazı işaretler veriyor. Medya Aykut Kocaman konusunu kaşımaya başladı. Eğer kulübün başarısıyla rating alamazsanız, başarısızlığıyla alırsınız. Alex, Antiç derken olan görünürde Aykut Kocaman'a ama derinlerde bir yerde Fenerbahçe'ye olacak. Hayırlı olsun diyen varsa beri gelsin.



4 yorum:

Adsız dedi ki...

Birilerinin anlaması lazım artık..Aykut giderse en iyi gelicek adamın bu antic olacagını onun da en son basarısının 20 yıl once oldugunu..Emin olun gelicek hoca Aykut kadar kariyerli olmayacaktır..İnsanlara bunu anlatmak nedense cok zor..Aykut gitsin kariyeri yok basarısı yok..Peki gelmedi mi en basarılısı Avrupa Şampiyonu olan hani..20. haftada baslamadık mı lig bitse de su adam bi gitse diye..Niye anlık reflekslere kapılmak bu kadar kolayki..

intune dedi ki...

Aykut'un denediği şey doğru bence de. İyi kalite bir avrupa takımının oynayacağı oyun biçimini FB'ye getirmeye uğraşıyor. Bu değişimin yapılması şart değil. Bugüne kadar geldiği gibi gitmesi de mümkün. Taraftarın çoğu ve medya ondan da memnundu. Avrupa'da kupa kazanacak güce gelip gelmediğini gerçekten de önemseyen bir kamuoyu yok Türkiye'de. Maçtan sonraki gün gazetede zaferlerini okuyup kendi kendine mutlu olmayı seven bir yapısı var bu halkın. Futbolcular da bildikleri kadar oynamayı seven cinsten. Kadroda yer alıp para kazanmak yetiyor onlara...
Maç seyrederken kahvehane işsizi gibi zıplaya zıplaya ve korner kararlarına falan ayağa kalkıp itiraz ederek kulüp yöneten bir de başkan var. Kalitesiz taraftardan bir farkı yok. Takımın galibiyetini kişisel zaferi, yenilgisini de kişisel aşağılanması olarak algılıyor adam. Sonra kızıp olaylara el koyuyor, onu-bunu kovuyor getiriyor falan... Komik bir yer Fenerbahçe kulübü. Başkanın olayları algılayışı ile kale arkası taraftarınki aynı... Eneteresan...
Aykut şimdi bu ortamda kellesini koltuğuna almış kendi hayaline doğru kulübü zorluyor. Sence yol aldığını görecek kadar gücü var mıdır?

Yedinci Samuray dedi ki...

İhale Aykut'a kaldı...Geçen yıl yaşananlar ve ondan önce kulübün var olan sorunları Aykut'a ihale ediliyor.

Aziz Yıldırım'dan istifa istemeli taraftar. Oysa başarısızlığın faturasını "Aykut Hoca'yı göreve getirerek" kapatmaya çalışan yönetime kimsenin pek ses çıkarmaması ne garip !

Aykut Kocaman için Daum'un yerinde gözü vardı diyenlere sadece gülüyorum. Koltuğu istemediğini defalarca dile getirdi ama kulübün içinde bulunduğu şartlara bakar mısınız ?

Son hafta giden şampiyonluk ve travma !
Siz Aykut'un yerinde olsanız ve size "hoca çare yok,sen teknik direktör olmazsan bu olay kapanmaz,taraftara izah edemeyiz" deseler ne yapardınız ?

Aykut Fenerbahçe'yi sevdiği için lafını yemek zorunda kaldı.Bunu görmeyecek kadar kör olamayız.

Daha sportif direktör olurken "aldığı maaşı" diline dolayanlar çıktı.
Çıkıp aldığı paranın ne kadar olduğunu izah etti.(Fenerbahçe çağırdığı için geldim.Yoksa teknik direktör olarak şimdiki maaşımın iki katını kazanıyordum dedi)

Bu kadar birikmiş sorunu Aykut'u başa getirerek örtmeye çalışanlar var. Oysa Aykut'tan bir iki ay içerisinde bunları çözmesini bekliyoruz. Bu sorunlar yılların getirdiği betonlaşmış sorunlar.

Ee Aykut iki yıldır kulüpte ? diyenler olacak...
Peki istediği kadar özgür mü ?
En azından "teknik direktör olmayacağım Daum'dan sonra" diye verdiği sözün arkasında durabildi mi ?
Demek ki kendisi dışında gelişen olaylar var.Ve mecburen elini taşın altına koydu.
Ve bunlar zaten Fenerbahçe'ye darbe vurmak için tetikte bekleyenlere söylenecek şeyler değil.

Ben sabredeceğim arkadaş.
Olayı sadece Alex muhabbetine de indirgemem !

Gidecekse yönetim gitsin !
***
Bu yorumu "atleticobonito" blogunda yazdım.
Fikirlerimi eviip çevirip yazmak istemiyorum.
Benim gözümde olay bundan ibaret !

Erdem dedi ki...

yorumlara çok sevindiğimi söylemek istiyorum. aykut kocaman'a destek veren insan bulmak bugünlerde çok zor!

karman çorman bir hal var, takım içinde gerçekten sorun varsa başkan aykutla konuşsun, o da çözümü anlatsın ne yapılacaksa yapılsın. adam kayırmayı bıraksınlar.

aykut kocaman'ın da eksikleri var. oyun anlamında vaatlerini tutamadı henüz. sanırım bazı çekinceleri var. ama korkmaya devam ederse, kendi başı gidecek. schuster kadar hamlesini göremedik.o kadar da zor olmamalı.