15 Eylül 2010 Çarşamba

Şampiyonlar Ligi ilk güne bakış

A Grubu                                                                                   
Twente 2 - Inter 2
Inter gibi hazır bir takımın hoca değişikliği sonrası "zamana" ihtiyacı olabilir mi ya da olmalı mı merak ediyor insan. Biri firikik biri kornerden (Milito KK) iki duran top golü yemiş olmalarına rağmen çok üretken bir maç geçirmedikleri maç istatistiklerine yansımış. Benitez bu gece not defterine neler yazdı kimbilir? (i hate mourinho?) Twente tüm kayıplarına rağmen istikrarlı çizgisini koruyor. Ligde de 2 puan farkla üçüncü sıradalar şidmdilik.


W.Bremen 2 - Tottenham 2
Söz konusu W.Bremen olunca skor avantajı pek bir anlam ifade etmiyor. Maça fırtına gibi başlayan Tottenham 18 dakikada 2 gol bulmasına rağmen, W.Bremen ön elemelerdeki Sampdoria maçına benzer bir geri dönüşle skoru 2-2'ye getirdi. Redknapp 2-0'dan sonra maçın berabere bitmesine üzülmüştür ama deplasmanda 1 puan fena sonuç değil.


B Grubu                                                                                 
O.Lyon 1- Schalke 0
Kupanın gediklisi Lyon ligde ne kadar kötü olursa olsun şampiyonlar liginde kazanmayı, başaralı olmayı biliyor. Bu bir alışkanlık olmuş olmalı. Her iki takım adına kısır geçen maçta farkı Schalke defansının hatası sonucu golü bulan Bastos yarattı. Lyon deplasmanda Hapoel'i yenip Schalke-Benfica maçının berabere bitmesine dua edecek.

Benfica 2 - Hapoel 0
Birbirine denk gibi gözüken üç takımın mücadelesine sahne olacak B grubu her türlü süprize açık. Hapoel grubun zayıf takımı. Sıralamayı üç kulübün birbiri arasında yapacağı maçlar belirleyeceği gibi Hapoel karşısındaki performansları da etkili olacak. Benfica ilk adımı attı.



C Grubu                                                                                 
Bursaspor 0 - Valencia 4
Söylenecek çok fazla birşey yok. Valencia'yı imrenerek izledim. Bursa Efekti yazısını yazarken Bursa lige alıştığını gösterdi, geçmesi gereken ikinci engel maddi manevi tahribat gücü olan şampiyonlar ligi demiştik. İlk yarayı aldı Bursa. Lige yansımasını göreceğiz.

M.United 0 - G.Rangers 0
Gecenin tek golsüz maçında M.United tek kale oynadı demeye gerek yok sanırım. Maçın en kötü anı ikinci yarıda Valencia'nın bileğinin kırılmasıydı. Ferguson için büyük bir kayıp.


D Grubu                                                                                
Barcelona 5 - Panathinaikos 1
İki pasla gelen Panathinaikos golü Nou Camp'ta Hercules kabusu göstermiş olabilir. Ama Barcanın gole yanıtı çabuk geldi. Tabiri caizse yine şiir gibi oynamışlar. Messi sezonu asıl bu maçla açtı. İki ispanyol takımı toplam 9 gol attı bu gece. Boşuna Dünya Kupası şampiyonu olunmuyor.

Kopenhag 1 - Rubin Kazan 0
Transfere deli gibi para harcayan Rus kulüpleri bunun karşılığını alma konusunda başarılılar. Rubin Kazan'ın bugünkü yenilgisi süpriz sayılabilecek nitelikte. N'Doye'nin 87. dakikada gelen golü Kopenhag tribünlerini yıktı geçirdi. Onların için anlamı büyük tabi.




Hiç yorum yok: