1 Eylül 2010 Çarşamba

Del Piero ve Inzaghi R.Baggio'nun peşinde!


Del Piero'nun resmi yayın organı niteliğindeki Tuttosport gazetesindeki bir haberi görünce dikkatimi çekti. Del Piero gazeteye "Roberto Baggio'yu geçmek muhteşem olurdu" gibi bir demeç vermiş. Geçmek istediği konu Tüm zamanların en golcü İtalyan futbolcu listesi. Tabi Del Piero Baggio'yu geçmek isterken eski takım arkadaşını atlamış. Baggio'dan önce Inzaghi'yi de geçmesi gerekir. Ama olayı iki Juventus efsanesi, iki efsane 10 numara arasında değerlendirmek de mümkün.



Lig, kupa, avrupa yani tüm resmi maçlara atılan gollere bakıldığında Silvio Piola 364 golle en golcü isim. Bu kadar golcü bir ismin kariyerinde hiç Serie A şampiyonluğu olmaması da talihsizlik olsa gerek. Hemen ardında bir başka efsane Guiseppe Meazza 338 golle geliyor. Ve üçüncü sıra 318 golle Roberto Baggio'nun. Filippo Inzaghi'nin 312, Del Piero'nun 304 golü var.

Yalnızca Serie A golleri değerlendirildiğinde Baggio'nun bu ikilinin çok önünde olduğunu görüyoruz. Baggio'nun 205 golüne karşılık Del Piero'nun 177 ve Inzaghi'nin 154 golü var. Burada başka bir güçlü isim, Totti 192 lig golüyle öne çıkıyor. Yalnız Del Piero'nun 2006-2007 sezonunda Serie B'de attığı 21 golün bu istatistiğe dahil olmadığını söyleyelim.

1997-98 sezonunda Del Piero ve Inzaghi Juventus adına ligde toplam 39 gole imza atarak şampiyonlukta önemli bir fayda sağlamışlardı. Yolları ayrılan ikili o günden bugüne gollerine son sürat devam ediyor. Strum Graz ile oynanan UEFA Ligi ön eleme maçında nefis bir gol atan Del Piero'ya Lecce maçında sonradan oyuna girip golünü atan Inzaghi'den jet yanıt geldi. Inzaghi; İbrahimovic, Pato, Robinho ekseninde sık sık sonradan oyuna girerek şans bulacaktır. Del Piero ise büyük ihtimalle bütün sezon ilk onbirde banko yer alacak. Bakalım ikiliden biri en golcü futbolcu listesinde zaman olarak kendilerine en yakın efsane konumundaki Roberto Baggio'dan üçüncülük sırasını alabilecekler mi?



a

Hiç yorum yok: