19 Eylül 2010 Pazar

Kocaeli'nde Oscarlık Senaryo: Dram mı Komedi mi?


Bir zamanlar her takımın rakip olmaktan çekindiği bir Kocaelispor vardı. Önce Süper Lig'den sonra Bank Asya'dan düştüler. Kulüp borç batağına battı tam manasıyla. Sözü edilen mebla 70 milyon. Yani 35 milyon euro gibi bir değer. 2B diye geçen Türkiye'nin üçüncü lig seviyesinde yer alan bir takım için felaket tablosu. Kulüp tam 22 resmi müsabakadır galip gelemiyor. Lige 3 yenilgi ile başladılar. “Sahip çıkılmıyor” sözünün vücut bulduğu yer olmuş Kocaeli. Ve bu umutsuz takıma, kente, taraftara biri çıkıp umut satıyor. Kocaeli’nin hazin durumu da bu vesileyle ortaya çıkıyor zaten.



Basına yansıdığı için birçoğumuz haberdar durumdan. Fuat Donay isminde bir şahıs para dolu bir çantayla basın karşısına çıkıp Kocaelispor'u satın alacağım diyor. Bütün kent bu habere sevinmiş evvela. Ve garip olaylar bundan sonra başlıyor. Başkan Muammer Çelik ile yaptığı görüşmede “bu adam sahtekar” ihbarı ortalığı karıştırıyor. Çantadaki paralar zaten gerçek değil. Başkan ve ekibinden temiz bir dayak diyor Fuat Donay. Asıl adının Suat olduğu, sahte isimle Kocaeli kentine geldiği iddiaları var. Polise teslim edilen Donay’a başkanın tahsis ettiği Mercedes marka araba Manisa’da bulunuyor. Araba verildiği gibi Manisa’ya uçmuş!

Yerel gazetelere göre Donay’ın dolandırıcılıktan 6 sabıkası var.

3 kez dolandırıcılık
1 kez resmi evrakta sahtecilik
1 kez sahte parayla yakalanma
1 kez otomobil hırsızlığından sabıkası bulunuyor.



Neden bilmiyorum Kocaeli Büyükşehir Belediye başkanı kulüple olan ilişkilerini koparmış. Durum öyle vahim ki tesislerde yemek pişiren belediye aşçıları görevden alınınca tesislerde yemek pişmez olmuş. Bu son olaylardan sonra taraftar ve kaptan Serdar Topraktepe başkandan yardım istemişler. Serdar Topraktepe, tesislerde yumurtadan başka bir şey olmadığını, futbolcuların değil para almak yemek bile yiyemediğini anlatmış başkana. Bu vahim tablo karşısında başkan yumuşuyor. Evvela aşçılar geri gelecek. Kulübün Ofspor ile yapacağı deplasman maçının masrafları karşılanacak. Yeter mi? Yetmez tabi, nefes almaya bile yetmez. Koskoca Kocaeli bu halde.

Hodri Meydan taraftar grubu yaptıkları son basın açıklamasında kulübün bu günlere gelmesinde baş sorumlu olarak eski başkan Serhan Gürkan ve ekibini gösteriyor. Tabi sormadan edemiyoruz Kocaeli anbean dibe yaklaşırken bu duruma neden müdahale edilmedi, edilemedi?

Kocaelispor bugün Çanakkale Dardanelspor ile evinde karşılaşacak. Tribünler dolacaktır. Taraftar takımının yanında. Peki kentin ileri gelenleri?


1 yorum:

nassoi dedi ki...

Elinde parayla gelip burayı almaya geldim diyen biri bence dayak yemeye gelmiştir.