19 Eylül 2010 Pazar

Sıra sende Aykut Hoca!

Değişim sözcüğü gelmeyen başarılar, gelse de tatmin etmeyen başarılar yüzünden umut ışığı, can simidi oldu. Artık taraftar iyi futbolu televizyondan yabancı liglerde değil, Şükrü Saraçoğlu'nda kendi takımında izlemek istiyor. Değişimin altında yatan felsefe bizi cezbetti. Transferler keyfe keder değil, felsefeye uygun yapıldı. 4-2-3-1 / 4-3-3 artık ne derseniz diyin. Fenerbahçe ligdeki hiçbir takımdan kötü değil. Ama artık değişimin felsefe yönünü sahada görmenin vakti geldi. Daum'dan bozma bir anlayışın sahada sadece "ismi" değişen futbolcularla oynanması yeterli değil görüyoruz. Artık fark yaratma zamanı. Artık Joachim Löw, Carlo Ancelotti olma zamanı Aykut Hoca. Sana güveniyoruz, senden bekliyoruz.

Vaktim olmadığı için çalakalem bir yazı oldu okuyanlardan özür dilerim. Değişim ile ilgili uzun uzun yazmıştık. Değişimin Röntgeni yazısı burada.

Gürcan Bilgiç'in bugünkü yazısından bir paragraf ile noktayı koyalım.

...Ve karşımıza, yıllar sonra Kadıköy'e giderken favori gösterilen takım çıktı. Aykut Kocaman'a da kalan bir miras var. Daum'dan ve şimdiki başkanından.
24 maçın 13'ünü 1-0 kazanmış bir takım. İleriye doğru koşarken üç kere düşünen oyunculardan oluşan bir kadro. Alex'in hükümdarlığını benimsemiş, tüm sorumluluğu ona vererek sadece gol yememek için kafa yormuş oyuncular.
İdman yapmayı sevmeyen, sahada pres yapmak istemeyen, top ayağına gelmeyince koşmayan bir takım.
Maç seçen, prim kovalayan, gözü arkadaşının imzaladığı kontrattan ayrılmayanlardan oluşan bir kadro. Schuster'e sadece pastaya krema eklemek düşmüş, Kocaman'a ise neresini düzelteceğini sıraya koyamadığı bir ucube...
Bugün mirasyedi ile alın teri karşılaşacak. Çok güzel bir maç olacak...

Yazının tamamı için http://www.fotomac.com.tr/Yazarlar/gurcan_bilgic/2010/09/19/mirasyedi_ile_alin_teri



Hiç yorum yok: