5 Eylül 2010 Pazar

Kazanmaya alışmak: Cumhuriyet Kupası 0-3


Milli takım arasını Süper Lig seviyesinde bir takımla hazırlık maçı oynayarak geçirmek çok doğru bir hareket. Milli takımlara katılamamış futbolcuların özellikle maç kondisyonu kaybetmemeleri açısından faydalı. Bununla birlikte A takıma hazırlanan gençlerin forma heyecanlarını azaltmak, iştahlarını kabartmak için biçilmiş kaftan. Gençler ve as takım oyuncuları arasında bir sinerji yaratmak, futbol takımının her yaştan oyuncusuyla bir bütün olabilmesi için de gerekli.

Sivasspor son oynadığı Bursaspor maçı kadrosuna denk bir onbirle sahaya çıktı. Fenerbahçe A2 takımdan 3 genç oyuncuya ilk onbirde şans verip dördüncüsünü ikinci 45 dakikada oyunda tuttu. Bu genç futbolcular eskisi gibi artık bana şans gelmez diye düşünmeden, antremanlarda, A2 maçlarında daha istekli olacaklar forma için.

Mehmet Topuz'un orta alanda kullanılması, gelecekte görmeyi beklediğimiz bir tercihin habercisi gibi. Özellikle yabancı sınırlaması, Alex'siz oyun gibi seçeneklerde bu mevkide oynayacağını düşünüyorum Mehmet Topuz'un. Değişimin onbiri yazısında ortaya koydumuz beklentileri nispeten karşılayan bir futbolcu.

Avrupa maçlarında ortaya çıkan vahim tablonun üstüne ligde alınan güzel sonuçlar, Aykut Kocaman Fenerbahçe'si için klasik bir yorum yapmamıza neden oluyordu: Maç kazanması lazım. Hem takımın kendine güvenini getirecek, hem futbolcuların oyun zevkini arttıracak hem de birbirlerine kaynaştıracak kazanmak. Oynanan maçın statüsü ne olursa olsun kazanmayı bilmek, kazanmayı alışkanlık haline getirmenin ilk adımıdır. Bugün Sivas gibi bir takım önünde deplasmanda as onbirinden çok uzak bir kadroyla 3-0 kazandı Fenerbahçe. Her şartta maç kazanabileceklerini önce kendilerine sonra bizlere gösterdiler. Zaten, başarmak için "kazanmak" gerek.




Hiç yorum yok: