18 Ekim 2010 Pazartesi

Krasic Krasic ve Del Piero!



Juventus bugün kendi sahasında Lecce'yi süpürdü. Ligin süpriz lideri Lazio'dan 7 maç sonunda 5 puan fark yemeleri tabi pek iyi değil ama bu hafta kazanarak asıl rakipleri Milan ve Inter ile puan farkını 3'e sabitlemiş oldular. Inter maçını yorumlarken mevcut kadronun Juventus ismini taşımaktan uzak olduğunu söylemiştik. 4-0'lık skor aslında çok bir şey değiştirmiyor. Maçın özetlerini izlediğimizde tüm pozisyonlarda her taşın altında Krasic'i görüyoruz. Bir penaltı yaptırdı -ama gerçekten yaptırdı- ve iki golü attırdı. -ama gerçekten attırdı!-

Nedved'e sadece saç rengi mi benziyor yoksa Juventus'un yeni Nedved'i olacak mı (her halukarda sarışın olması bu benzerliği ortaya çıkaran nedendir) bilemiyorum ama Juventus için çok önemli bi futbolcu olduğu gibi sezonun formda ve üst seviye (ecnebi literatürle top class!) kanat oyuncularından biri. Fenerbahçe'nin böyle bir adamı Türkiye'ye getirme teşebbüsü çok yerinde, gerçekleşmesi imkansız olsa bile.

Maçın son golü büyük kaptan Del Piero'dan. Emektar süper yıldız rekorları alt üst etmeye devam ediyor. İtalya'nın en golcü üçüncü futbolcusu olabilmek için Inzaghi ile çekiştiğini yazmıştık. Bugün Krasic'in asistiyle attığı golle birlikte bu rekoru olmasa bile bir başka rekoru kıldı. Juventus'un efsane futbolcularından Giampiero Boniperti'nin Juventus formasıyla attığı 178 Serie A golü rekorunu elde egale etmiş oldu. Del Piero bu rekoru bu sene tarihe gömecektir.



1 yorum:

nassoi dedi ki...

Koşarken saçları sallanıyor mu? birde juve 1-0 kazandığında o tek gol hep nedved'in olurdu koşup vururdu o kadar efsaneydi netekim.