30 Ekim 2010 Cumartesi

Bursa kalesi sallandı, yıkılmadı!

Volkan Şen F.Bahçe'de beyler!

Ne zaman bir Bursa maçı izlesem Bursa bu sefer yenilecek gibi gelir, nasıl oluyorsa sonunda Bursa galiptir. Yani futbol 90 dakika ve sonunda Bursaspor’un galip geldiği bir oyundur diyesim geliyor. Özellikle ilk yarı itibariyle yine bu duyguya kapıldığım maç yine bir şekilde Bursaspor’un “bana kalırsa” kazancıyla sonuçlandı. Bu maçla birlikte Fenerbahçe tüm “rakipleriyle” oynamış oldu. Şu an ki puan sıralamasını baz alarak rakipler listesine Kayserispor’u da dahil edersek 5 maçtan üç beraberlikle sadece “3” puan aldılar. Aslında matematiksel olarak bir felaket bu. Ama maçlara derinlemesine nüfuz ettiğimizde garip bir Trabzon yenilgisi, aşırı şanssız Beşiktaş beraberliği, ve bugünkü maçı görüyoruz. Yani işler biraz yolunda gitse bu istatistik değişmez miydi?

Bugün Dia’nın sahada olmayışını kazanç olarak görüyorum. Çünkü Mehmet Topuz hücumda üçüncü orta saha elemanı oluyor(koridor Gökhan’a kalıyor), savunmada ikinci bek. Dia, Stoch, Alex, Niang dörtlüsünün takım savunmasında tedavisi zor yaralar açtığını konuşuyoruz hep. Bu sakatlık bu deplasman için hayırlara vesile olmuştur. Fakat Topuz’un teknik yetersizliği insanı çıldırtacak düzeyde. İkinci yarıda Semih’in tek pasında defansın arasına girişi var, topu öyle kötü kontrol ediyor ki normal şartlarda kaleciyi karşısına almasına gereken pozisyonda köşe direğini karşısına alıyor! Direğin üstünü yalayan bir başka şutu da birini de kaleye sok be adam dedirtiyor adama :)

Caner özveriyle, samimiyetle oynuyor kızamıyorum yazmıştım. Ama taa Rusya’lara giden bir adam bu kadar mı dengesiz olur. FM tabiriyle Balanced -2! Andre Santos’a bulaşan Kazım Kazım gribi acilen tedavi edilerek (bünyesi müsait bu hastalığa) Brezilya Milli Takımı sol bekine vermeli formayı.

Alex’i uzun zamandır böyle gören oldu mu? İlk yarı belli etti kendini zaten. Hücumda biraz hareketli oldu mu Fenerbahçe’ye kan geliyor tabiri caizse. Belki bu blogda yaptığımız eleştiriler canına tak demiştir kaptanın :) Her maç bunu yap Alex, bu takımı şampiyon yap ben de hayatımda ilk defa birisi için havalanına gideyim. (Uğurlamaya ;) )

Stoch canımı sıkmaya başladı. Yaşı itibariyle mental kalite yerlerde geziniyor. Kendini gösterme çabası had safhada. Bazen tadı kaçıyor bu işin. Dünya kupasında Slovakya maçını izlerken de dikkatimi çekmişti. Sürekli top istiyor, gelmedi mi hayıflanıyordu arkadaşlarına. Biraz olgunluk iyi gelecektir diyorum. 1989 doğumlu ne de olsa.

Neredeyse en büyük silahı duran top olan bir takıma ceza sahası çevresinde bu kadar faul yapılır mı? Bu kadar korner attırılır mı? İlk yarının sonu ve ikinci yarının başıyla başlayan Bursaspor ve duran topları resitali eninde sonunda bir gol çıkaracaktı ve çıkardı da. Fenerbahçeli futbolcular bir faul yapıyor, bir kornere vuruyor. Yani amiyane bir tabirle ellerinden geleni yaptılar.

Aykut Kocaman maç Rus ruletine döndü bir yerden sonra dedi. Tabi maçı bu şablona çeviren kendisi olduğunu biliyor. Sadece kazanmayı düşündük dedi Kocaman. Layıkıyla gösterdiler bunu. İkinci yarı 46-65 arası maç Bursaspor’daydı. Hatta golden sonra ufak bir dağılma süreci yaşandı. Özellikle 71. Dakikada gelen Santos değişikliği ile rulet başladı. Bu Bursaspor’un da işine geldi tabi. Sercan’ın pozisyonlarıyla övünen Bursa, bu süreç içersinde Fenerbahçe’de Yobo’nun orta yuvarlağında ilersinde rakibe bastığı gerçeğini unutuyor. Sercan’ın girdiği pozisyonlar F.Bahçe oyun planını soktuğu riskli halin yan etkileridir. Madalya verilece bir yanı yok…

Melih Gümüşbıçak’tan hepimiz bıktık değil mi? Sercan gol kaçırmış olabilir. Fenerbahçe’nin sahada yaptığı her şeyi görmezden gelerek bugün F.Bahçe buradan bir puan alıyorsa kaleci Volkan’a dua etmeli (dua dememiş olabilir sayesinde demiş de sayabiliriz) gibi yorumları iyice sıkıcı olmaya başladı. Niang’ın golünü beğenmez, hakemin tercihlerini beğenmez (Fenerbahçe’ye yakın bulur!), aşağılık bir oyun oynanmış gibi her şeyi kaleciye bağlar. Sağlam bir uyarıyı hakediyor haşmetmeab.

Şu maçın berabere bitmesine Kasımpaşa bile sevinmiştir.

7 maç 19 puan… :)




1 yorum:

nassoi dedi ki...

Futbolu bu kadar spikerlemiş bir adamın daha iyi yorum yapmasını beklemek normal değil mi? Hoş ben spikerliğinide sevmezdim ama yorumculuğa kıyıdan köşeden bile bulaşmasın futbolu çirkinleştiriyor!