2 Ekim 2010 Cumartesi

G.Birliği öncesi: Bilica yok Kazım kadroda

Bilica'nın mutsuzluğu tavan yapmış olmalı, bu sebeple uzakta tutuluyor olabilir. Bilica mutsuz olmayı hakediyor mu? Geçen sezon çok iyi bir sezon geçirdi, bu sezona harika başladı da mı stoper transferi yapıldı acaba? Bunu bir düşünüp mutsuz olmayı haketmesi gerekiyor Bilica'nın. Hoca beni küstürdü anlayışı para etmiyor.

Geçen sezon yaşadığı sorunlar yüzünden takımdan uzaklaştırılan Kazım, Young Boys maçında gördüğü kırmızı kartla takımdan olmasa bile ilk 18'den uzaklaştırılmıştı. Bu maçta kadroda. Muhtemelen ilk onbirde başlamayacak, Stoch'un sakatlığı neticesinde Dia ya da Mehmet Topuz'a alternatif olacak. Maç skoru F.Bahçe lehine dönmezse hücum varyasyonlarında takımı tek kollu bırakan Mehmet Topuz yerine kullanabilir Aykut Kocaman.

Basında çıkan haberlere göre Santos'da kesik yemesi muhtemel isimlerden. Caner ya da Santos burada bu iki ismin performansını etkileyecek yegane isim Dia. Muhtemelen maça sol kanatta başlayacak. Defansif ödevlerini yerine getirmeyen Dia, eğer Fenerbahçe öne geçip yine geriye yaslanırsa takım savunmasında sıkıntı yaratacaktır. Ama maçın başında takımın G.Birliği kalesine yüklenmesiyle, defansın öne çıkmasıyla Dia'nın bu eksikliği törpülenebilir.

Zaten Aykut Kocaman'dan beklediğimiz takımın kararlı ve karakterli bir oyun felsefesine bürünmesidir. Kasımpaşa maçının her iki yarısında da gözlemlediğimiz dağınık görüntü düzelmediği sürece maçlar kazanılacak ve kaybedilecektir. Oysa şampiyonluk için terazinin galibiyet tarafının ağır basması gerekli. Kendisinin de şikayet ettiği bu durumu düzeltmesi için bir şeyler yapması gerekiyor. Bugün takımın topu ayağında tutmak ve hızlı oynamak adına neler yaptığını görmek için maçı izlemek gerekir. Oyuncular arası mesafe daralacak mı, takım savunması nerede kurulacak, skor avantajı sağlandıktan sonra geçen seneden gelen defansif görüntüye mi dönülecek? Galibiyet görmek istediğimiz kadar, galibiyet türküsünün hangi makamda karar kılacağını görmek de önemli.

Hiç yorum yok: