4 Ekim 2010 Pazartesi

Inter 0-0 Juventus



Juventus ve Barcelona dünyada benim için ayrı bir yeri olan, pek öyle özet görüntülerin yayınlanmadığı yıllarda gazetede çarşamba günleri çıkan Avrupa ligleri maç sonuçları ve puan durumları köşesinde görüp es kaza taraftarı olduğum takımlar. Küçüklükte kazanılan alışkanlıklar kolay bırakılmıyor :) "Fatmagülün suçu ne?" davasında başına gelenlerden sonra bir türlü toparlanamayan Juventus ligi forse etme geleneğini Inter'e bırakmış. İki takımın başında yeni hocaları. Bu maça kadar Juventus ligin en çok gol atan takımı, Inter en az yiyen. Eto'o çok formda, Juventus defansı gol yemek söz konusu olduğunda Eto'o kadar iddialı. Serie A için oldukça tempolu geçen maç bu şartlarda 0-0 bitmesi biraz süpriz oldu.

Serie A yayın hakları muallakta olduğu için maçları izleme şansımız pek yok. Juventus'u hafta içi oynanan Manchester City maçında 90 dakika izleme şansım oldu. Üstüne bu maç. Benim için hayal kırıklığı. Takımda Krasic dışında elle tutulur biri yok desek çok zalim bir yorum mu olur? Yıllanmış şöhret Del Piero'dan geriye uzaktan atılan şutlar ve frikikler kalmış. Yine de takımı sırtlıyor kaptan. Manchester City maçından sonra bu maça yedek başladı. Benitez'in kurbanı geçen sezonun parlayan ismi Milito. Tek forvet tercihi Eto'o. Ama ilk yarıda Biabiany sakatlanınca Milito forvete, Eto'o kanata geçiyor. Inter adına takımın en etkili ismi Eto'o. Ve bununla birlikte benim hayranlıkla izlediğim "on numara 10 numara" Sneijder.

Inter kesinlikle terazinin ağır basan tarafı. Juve ismi için oynuyor bir yerde. Takımın forvetleri Iaquinta ve Quagliarella. Kötü futbolcular değiller ama Juventus için yeterli bir hücum hattı değil bu. Bir zamanlar Zidane, Nedved, Viera, Emerson hatta Platinin'nin oynadığı orta saha Felipe Melo ve Aquilani'ye emanet. Şu son 2 maçı izledikten sonra Diego neden gönderildi anlam veremedim. Son maçta hat-trick yapan Krasic takımın itici gücü. Mevcut Juventus kadrosuna bakınca top ayağına gelsin istediğimiz ilk adam. Sezon başı Fenerbahçe'nin transfer etmesi bir rüyanın gerçekleşmesi olurdu.

İlk yarı Krasic ve Eto'o karşılıklı sazı ele alıp atıştılar. İkinci yarı da durum bundan pek farklı değildi. Eto'o kış olimpiyatlarında slalom yapar edasıya Juventus'lu oyuncuların arasından iki kere sıyrılırken büyüledi. İkinci yarıda Milito ve Quagliarella'nın net pozisyonları var. Maç boyunca Inter daha baskın taraf tabi. Yalnız düşene tekme atmayı beceremediler. Zaten Juventus onca kötü geçen sezona rağmen Inter'e boyun eğmiş değil. Juve bu sene şampiyonlar ligi bileti alıp seneye yeni stadda yeni transferlerle bambaşka bir hale bürünebilir. Ama bu sene onların senesi değil. Benitez ya da Ibrahimovic taş koymazsa bu sene yine Inter'in senesi.



Hiç yorum yok: