19 Ekim 2010 Salı

Dev maça doğru: Real Madrid - AC Milan


Süper Lig bu hafta bol gollü ve keyifli geçmişken hemen ardında Şampiyonlar Ligi'nde böyle bir maça kavuşmak  futbolseverin bayramı gibi bir şey. Mourinho'nun basın toplantısından alınmış fotoğrafında yüzüne yansımış kibirden de anlayabileceğimiz gibi bu maçı kazanacağını biliyor, ya da bunu hararetle istiyor.


Milan tarafıyla başlayalım. Milan'ın yeni teknik direktörü daha klasik daha iddiasız: "Real karşısında çılgın bir atak futbolu oynamayacağız, çok zor bir maç olacak hiç hata yapmamamız gerekiyor" cinsinden konuşmalar. Mourinho sizin ciğerinizi ezberlemiştir Mr. Allegri, bu maç için daha fazlasını verseniz iyi olur. Ayrıca hazır İspanya'ya gelmişken Guardiola'ya sallamadan gitmek istemeyen Ibrahimovic (ki Marca gazetesi ona bu imkanı sunmaktan asla geri durmaz) bizim ülkemizde Rijkaard özelinde sıkça yankı bulan "Barcelona'yı babamda şampiyon yapar" ekseninde başladığı sözlerinde "Barcelona'nın en büyük avantajı oyuncuların antremanda bile birbirlerine üstünlük taslamaması" cümlesine de yer vermesi bu kulüpten neden kovulduğunun cevabı aslında. Ama sanırım Ibra henüz fark edememiş.


Madrid tarafının kumandanı Mourinho evvela Ibrahimovic'e iade-i ziyarette bulunarak başlıyor sözlerine. "Bir adama karşı değil bir takıma karşı oynuyoruz ama Ibrahimovic farklıdır diyor." Aslında gizliden gizliye Milan takım olgusunu silip, Ibrahimovic'i çıkarıyor vitrinlere. Milan'la uğraşmaktansa Ibra ile uğraşmak daha kolay. İşe yarar ya da yaramaz adam çalışıyor :) "İspanya gerçek Ibra'yı bilmiyor, ben bilirim ben bilirim" şeklinde devam ediyor Barış Manço ezgisiyle.


"Bu 75nci Şampiyonlar Ligi maçım olacak, benim için çok özel değil. Kazanırsak da ertesi gün çarşamba, kaybedersek de" şeklinde felsefeye bir yerinden bulaşmış ama ilk on sayfasında bırakmış izlenimi uyandıran bir laf eden sevgili Mourinho işin özünde doğru söylemekle beraber pek manasız bir çıkış yapmış diyebiliriz. Maçın tansiyonunu mu düşürmek istiyor, yoksa demin Ibra'yı yüceltmesi gibi rakibi iyice küçümsemeye mi çalışıyor yoksa Fatih Terim tarzı boş mu konuşuyor bu adam? Ben karar veremedim.


Haşmetmeabın gider ayak Allegri için "Avrupa şampiyonuyla, şampiyonada üçüncü maçına çıkan biri arasında nasıl bir rekabet olabilir ki?" mealinde bir sözü var ki benim Mou ile yıldızımı barıştırmayan tavrıdır bu.


Madrid'in kaptanı Casillas geçmişte çektiği acılardan olsa gerek hocasının aksine Ronaldinho'yu işaret ediyor. Ronaldinho için "şimdi uzaklardasın, hayallerdesin" şarkısını ithaf eden Casillas "Bütün rakipleri ondan korkardı ve onu izlemek bir zevkti. Şimdi dört yıl öncekiyle aynı futbolcu değil ama Real Madrid'de karşı oynarken motivasyonu sorunu yaşamayacaktır" diyor. Güzel bir Madrid gecesinde 3-0 yenildikleri maçta yediği golü hatırlıyor olmalı Casillas.


Maç her zamanki saatinde. Ne yazık ki şifresiz kanaldan değil D-Smart platformundan yayınlanıyor. Benim gibi D-Smart sahibi olmayanlar için internetten izleme alternatifi mümkün. Maçtan sonra görüşmek üzere.




1 yorum:

Sıradanbirblog dedi ki...

morinho herzamanki gibi.
galiba yine kazanıcak