16 Ağustos 2011 Salı

Etik metik kurullar



Federasyon başkanının söylediği şeylerin çoğu mantıklı. Yani neden karar alamadıklarıyla ilgili söyledikleri. Eğer bu ülkede Fenerbahçe, Beşiktaş gibi kulüplerin küme düşmesi söz konusuysa yeşil sahalarda gördüğümüz “kart işareti yaptı” türünden uyduruk nedenlerle ceza veremezsiniz. Kars’ta başbakanın nazarı dikkatini celbeden anıt gibi sağlam görünür kanıtlara ihtiyacınız var. Dün yazımızda Etik Kurul’un basına önden sızan yorumunun “Valla başkan olaylar dedikodudan ibaret” gibi olduğunun tercümesini yapmıştık. Başkan da bunu söyledi bugün işte. Elimizde suçlamak için, cezalandırmak için yeterli belge yok dedi. Doğru dediğine şüphe yok.

Ayrıca savcılık gerekli gereksiz bütün konuşmaları şike kapsamında değerlendiriyor. Futbol medya eliyle endüstriyel olmuştu, savcıların eliyle hukuksal oldu, tam oldu. Yani aramızda yatmalı&kaymalı konuşmalar yapamayacağız artık. Yani ben yönetici olsam, Trabzonlu bir arkadaşımla yaptığım her görüşme şike kapsamında değerlendirilirdi herhalde. Zannederim Hıncal Uluç’un da bu bağlamda (bunlar şikeyse ben hergün yapıyorum gibisinden) bir açıklaması olmuş. Dediyse doğru demiş. Federasyon az biraz bu işlerden anlayan insanlardan kurulu olduğu için bu tür sözlerle kimseyi toprağa gömecek değil. Ayrıca anneni babanı gömüyorsun toprağa, kolay iş değil ötenazi kararını vermek.

Bununla beraber kararsızlık canlara tak etmiş durumda. Fenerbahçe her branşta kan kaybediyor. Transfer, strateji, planlama hepsi kayıp. Kulübün can damarı başkan zaten ortada yok. Bu kararsızlık kararı  yeterli değil. Anlaşılan o ki net karar çıkana dek Kadıköy’de Şampiyonlar Ligi marşı çalınacak biriki kere. En az… Fakat sonrasını kestiremiyoruz, çünkü TFF başkanı da kestiremiyor henüz. Süreç bi işlesin diyor. İleride cezai işlem gerektirecek bir kanıt ortaya konulduğunda ne olacak o şampiyonlar liginin, süper ligin hali belli değil. Yani aşağısından yukarısından tükürük var bu işin sakal bıyık gözükmüyor.

Sevgili savcıya da bir talimat versinler, yeni bir dalgaya yol açmasın artık. Ligin tadını almaya çalışalım. Acı başlayacak zaten bu sene. Gidip ligin ilk haftasında yeni adamlar içeri alınmasın hatta ifade bile alınmasın. Ölüsüyle, dirisiyle bitsin bu süreç!


Hiç yorum yok: