15 Kasım 2010 Pazartesi

Hagi - Genç Osman - Vaka-i Hayriye


Dün alınan mağlubiyet Hagi'nin gelişinin G.Saray'da mevcut durumu değiştirmeye yetmeyeceğinin göstergesi oldu. Takımın Ali Sami Yen'de aldığı ağır yenilgiler, işlerin artık taraftarın tolerans gösterebileceği sınırın dışına taştığını gösteriyor.

Maçtan sonra Hagi, bu işin böyle gitmeyeceğini anlayarak futbolcuları hedef alan açıklamalarda bulundu. Bazı oyuncuların saha içindeki tutumlarından bahsetti, kimisiyle devre arasını beklemeden ayrılacaklarını söyledi, söyledi.... Keza G.Saray taraftarının da özellikle bazı isimler üstünde odaklanan protestoları oldu. Bütün bunlar Rijkaard'ın gönderildiği günleri akla getiriyor. O zamanlar daha çok Türk futbolcular ve Servet özelinde toplanan eleştiriler oyuncuların Rijkaard'ı istemedikleri için takımı sabote ettikleri yönündeydi. Komplo teorilerine ilgi gösteren biri olarak pay çıkardığım, özelikle Servet bağlantısını haksız bulmadığım bir teoriydi bu. Bozulan yeniçeri teşkilatı padişah getirip padişah götürme gücüne kavuştuğu zaman artık padişahın isminin ve yapmak istediklerinin bir değeri yoktur. Rijkaard, Genç Osman misali G.Saray'a geldiğinden beri bir takım değişiklikler, fikirler getirmeye çalışmış (hatırlayın; kamplar, sistemler, yeme içmeye kadar uzanan, vb) bunu bazı oyuncularla yapamayacağını iyi bildiğinden zaman zaman medyaya oyuncuları hedef alan açıklamalarda bulunmuştu. Rijkaard Servet'le olmaz diyordu, Rijkaard yeteneksiziz diyordu, diyordu da diyordu. Sonradan ortaya çıktı, sezon başı yönetime sunduğu transfer listesinden istediği kimse alınmadı ve yeniçerilerin kucağına düştü Rijkaard. Onlar'da Mecidiyeköy zindanlarında boğdular Genç Rijkaard'ı.
(Rijkaard'ın bütün başarısızlığını bu nedenlere bağlamıyorum tabi. Maksat burda Rijkaard'ı korumaya çalışmak zaten değil.)

Hagi ne kadar radikal bir karar verdi, söyledikleri birkaç yabancı futbolcu ile mi sınırlı kalacak yoksa genç yaşlı kimsenin gözünün yaşına bakmadan ocağı toptan mı kaldıracak göreceğiz. Birileri ona Genç Rijkaard'ın hikayesini anlattı mı merak ediyorum? Eğer anlattıysa dün yaptığı açıklamalardan sonra Hagi, II.Mahmut'un rolüne soyunmalı. Yani sorunun kaynağını kökten çözecek bir vaka-i hayriye. G.Saray için bundan başka bir hareket hayırlı olmaz gibi duruyor...




2 yorum:

intune dedi ki...

Futbolu bilmeyenler:
1- Rijkaard
2- Hiddink
3- Löw
4- Gerets
5- Del Bosque
6- Aragones
7- Lucescu
vs. VS,,,
Bence hepimiz Kara Murat degil Hıncal Uluc'uz...

Erdem dedi ki...

bir hocayı eleştirirken futbolu bilmiyor demek gerçekten çok saçma; olmadı, burada yapamadı diyebilirsin bu mümkündür, fakat futbolu bilmiyor demek çok acıklı bir hata. Ama bizim böyle bir havamız var. Geçenlerde Fenerbahce üstüne bir futbol blogunda Aykut Kocaman'ı eleştiren bir arkadaş şu takıma benim kadar futbolu bilen bir adam gelmeyecek mi diye hayıflanıyordu. Futbol sözkonusu olduğumuzda damarlarımızdaki asil kana karışmış özgüvenin bu kadarına pes diyorum!