14 Kasım 2010 Pazar

Ertuğrul Sağlam'ın Markus Merk'le imtahanı


Dün alınan net yenilgiden sonra benim için süpriz olmayan bir hakem çıkışında bulundu Ertuğrul Sağlam. Genelde her maç içinde el kol hareketleriyle aleyhte gelen hakem kararlarına sürekli itiraz içinde olmasını biraz empati kurarak anlayabiliyorum, fakat bu tarzı özellikle mağlubiyetle sonuçlanan maçlarda her şeyi hakeme bağlamasına yol açıyor ki bundan hoşlanmıyorum.

Dün alınan yenilgiden sonra yine hakem hezeyanında bulundu, tıpkı 3-0 kaybedilen Fenerbahçe maçında her şeyin sorumlusunun hakem olduğu gibi. Bazı pozisyonları Lig Tv'de yayınlanan Maraton programına havale etti, neyse ki Lig Tv'de artık Markus Merk var!

Hep yazmak istiyordum sırası gelmişken sayın Markus Merk hakkında biriki kelam edelim. Şansal Büyüka ve Mustafa Denizli'nin bize özgü yavaşlatılmış çekimde bir ileri bir geri oynatma hastalığına binaen pozisyonları genelde hızlı çekimde yorumlayan, her şeyin yavaş çekime havale edilmesinin hakemlere haksızlık olacağını anlatıp duran bir adam. Trabzon maçında Kasımpaşa adına verilmeyen net bir penaltı için Mustafa Denizli'nin pozisyondaki futbolcu Yekta idi sanırım "Burada milimetrelik kurtarma payı var!" kanaatini ısrarla savunmasına karşılık orada Markus Merk'in oturması içimi ferahlatıyor doğrusu. İşte böyle bir adama havala edilen maçın hakem yorumu ortaya çıktıktan sonra Mustafa Denizli şunu demekten kendini alamadı:
"O zaman maç şu an 3-0 ve Bursaspor 10 kişi görünüyor"
Sayın Ertuğrul Sağlam uzun zamandır ligde pek yenilgi almıyor, Allah yolunu açık etsin fakat olur da işler ters gitmeye başlarsa içindeki canavarı ortaya çıkarmazsa iyi olur, bu zamana kadar kazandığı beyefendi imajına zeval gelsin istemeyiz!




1 yorum:

nassoi dedi ki...

Ertuğrul Sağlam beyfendi değil ki kazanma hırsı tüm benliğini sarmış ağzını okuyorum dümdüz gidiyor bu mu beyfendi?