14 Kasım 2010 Pazar

Antep 2-1: Değişmeyeceksen, değiştirileceksin!

Bir taraftar olarak dün gece yaşadığım üzüntüyü çok maçta yaşamadığımı söylemek istiyorum. O yüzden bu maçı daha objektif bir dille değil, taraftar diliyle, kısa ve net bir şekilde yazmaya karar verdim.

Cristian Baroni
Bu blog içerisinde kendisini şarlatan olarak resmettiğimi hatırlıyorum. O günden bugüne yapılan tüm eleştirilere ve kadro dışı kalmasına rağmen değişmedi, değişmeyecek. O zaman değiştirilecek demektir! Dünyada "ön libero" gibi bir mevkide oynayıp maçtan bu kadar kopuk bir adam daha zor bulursunuz. Ben susayım gözlerimiz konuşsun, maç içersinde bulunduğum ortamda sinirden havaya zıplamama neden olan bir pozisyon Stiff1907'nin blogunda yer alıyor, mutlaka izleyin ve  hepimizin artık iyice bildiği Cristian Baroni gerçeğine bir kez daha şahit olun: Tıngır mıngır Cristian Baroni!

Andre Santos
Hafta içinde bir antreman sırasında baldırı çeken Santos "tedbir amaçlı" idmanı yarıda bırakmıştı. Görüntüleri gördüm, pek olağan bir şey gibiydi. Santos'un antremanı bırakması bana Hiddink'in okuduğum bir röportajını hatırlattı. Türk futbolcuların antremanda sürekli sakatlık geçirdiğini, kaytardığını ve futbolcuların anlamsızca üstüne titrendiğinden bahsediyordu. Burada da gelen yabancılar bizimkileri değiştireceğine, onlar da bize benziyor diyen Mehmet Demirkol'u analım. Aynı Andre Santos yine "tedbir amaçlı" Gaziantep maçı kadrosuna alınmadı. Bırakalım bu kurumsal mesajları ve gerçeği söyleyelim! Bu adam Fenerbahçe'de oynayacak mı oynamayacak mı? Burası bir spor kulübü dinlenme tesisi değil; eğer sağlamsa kadroya girecek, yok umut kesildiyse kesin bir dille ifade edilip değiştirilecek!

Colin Kazım
Başına gelmeyen kalmadı Kazım'ın, fakat sahada gösterdiği performans giydiği kramponlar kadar bile dikkat çekici olamadı! Isınmaya gönderildiği zaman taraftar tarafından hala bir umut olarak görülen alkışlanan bu adam; ne taraftarın, ne hocasının kendisinden beklediği değişimi gösteremedi, değiştirilmeyi haketti!

Aykut Kocaman
Geçen sezonun futbolcuları Daum'un takımı gibi sahada yer alıyorsa, değişim adına vadedilen şeyler Niang'ın oynayıp oynamamasıyla değişkenlik gösteriyorsa burada sana duyulan ihtiyaç nerede sayın hocam? Bu blogda Aykut Kocaman hakkında böyle bir yorum ararsanız bulamazsınız, dedik ya biz de sonuçta taraftarız diye! Kendisine inancım son sürat devam ediyor da ona bu kadar inanan biri olarak daha fazlasını istiyorum...




3 yorum:

nassoi dedi ki...

bu kadar büyük ve paralı bir camiadan çıkan futbol bu mu? Führer aziz artık burnunu futboldan çeksin gitsin su sporlarıyla,kızlar voleybol takımıyla ilgilensin futbol basit bir oyun değildir aslında karmaşık ve bilgi birikimi gerektiren bi spordur führer aziz de ise bundan eser yok maalesef..

Erdem dedi ki...

führerin suçu ne? :)

intune dedi ki...

Orta saha o kadar boştu ki Fenerbahçe eksik oynuyor sanabilirdiniz. Oyunu sürekli Gaziantep oynadı fakat onlar da, takımca top kullanmak konusunda ne kadar da kazma olduklarını dünya aleme ispatlamak için olacak herhalde, bu boşluğu Fenerbahçe'yi zorlamak için kullanamadılar. Böylece FB için çok feci sonuçlanabilecek maç sanki son 15 dakikadaki şanssızlık yüzünden kaybedilmiş gibi bile göründü. Gaziantep'te hiç iş olmaması nedeniyle ve Alex'in herzamanki becerileri sayesinde 1-0'a kilitlenebilecek bir maçtı. Tutmadı...
Maçta benim gördüğüm kadarıyla, Gaziantepspor'da biraz beceri, mantık, oyun bilgisi olsa rahatça ve FB'yi ağlata ağlata 5-6 gol atabilirlerdi. Bu niteliklere sahip olan takımlar bizde yok ama Avrupa'da var. Zaten bu sebeple Young Boys bile bize yetmişti. Hatta sadece Shevschenko da yettiydi zamanında... Sigma Olomouc veya adı Avrupa dillerinden birinde olan herhangibir takım... GreenVillage Hobbyists de gelse yeter. Biraz taktik beceri olsun tamamdır Fenerbahçe'nin işi...